Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Design Inspo #6

Design Inspo

Design Inspo

Nova doza navdiha
Design Inspo

Design Inspo

Slikarstvo / abstraktna umetnost / 3D
Design Inspo

Design Inspo

Oblikovanje embalaže / branding in identiteta
Design Inspo

Design Inspo

Animacija / 2D
Design Inspo

Design Inspo

CGP / Identiteta / dogodki

Dejansko mi te “design inspo” objave za navdih vzamejo daleč daleč največ časa izmed vseh in nisem čisto sigurna, ali so vam sploh zanimivi. Po ogledih sodeč že nekoliko, a manj kot druge zadeve. Hkrati pa se še zavedam, da jih tako ali tako pišem zaradi sebe. Kot sem omenila že enkrat prej, še nikdar nisem bila tako inspirirana na področju oblikovanja kot sem, odkar pišem te vrste vsebin. Rešitev, ki jo vidim za svoje živce (namreč vsak teden pripraviti takšno objavo je velik zalogaj) je, da objavljam enkrat na dva tedna, toliko da oživim iskrico v sebi ko jo potrebujem. V vsakem primeru se ne bom več tako obremenjevala s tem, ali jo spišem ali ne.

Anyway, javi se v komentarju, če tole dejansko bereš, me zanima! 🙂 Sicer pa, gremo k stvari. Tokrat so me navdahnili …


 

Nazaj k Windows 95

Malo nostalgije in humorja na kvaliteten način

Misha Petrick iz Petrick.co se ukvarja z animacijo in je skozi leta razvil “edinstven” slog. Edinstven v smislu, da danes oblikovalcu vedno težimo k najaktualnejšim trendom, se oziramo k vodilnim in skušalo oponašati njihove rešitve. Petrick se s svojim delom vrača v otroštvo moje generacije in s svojim slogom obogati 21. stoletje.

Petrick.co inspiracija oblikovanje

Petrick.co navdih animacija


 

 

Madame Quoi branding navdih
Rahlo girly. Pa ne preveč.

Branding za prehrambeno industrijo izven klasike.

Iskreno? Mogoče je bil tale branding za pekarno Madame Quoi malo predrzen. Za konvencijo, mislim. Ljudje smo  danes navajeni minimalističnih monoline rogljičkov in drugih ikon. Tak trend je očitno, sploh po evropskih prestolnicah. Zato je hkrati olajšajoč občutek videti nekaj čisto X, polno funky abstraktnih vzorcev, a hkrati malo vprašljivo. Pred kratkim sem pri nas videla embalažo za okrasne sveče v podobnem stilu. Tako da se lahko vprašaš – ali mora embalaža odražati vsebino izdelka ali ne? Kdaj ja? Kdaj ne? Jaz osebno bi takšne vrste brandinga videla na kakšni kozmetiki ali pa kot embalažo prehrambenih dodatkov Savine Atai. Either way mi je všeč.

Oblikovanje embalaže

 

 

Roboert Ritter abstraktno slikanje
Prva misel?

Wow, kaj pa se temu tipu dogaja v glavi?

Ampak na dober način. odkar sem sama padla v abstraktno slikarstvo, razumem. Ne vem točno kaj, ampak v prehodih barv, menjavah vzorcev, nepredvidljivosti in eksperimentiranju je skrita otroška narava, ki smo jo tekom odraščanja potlačili. In kar je še lepše – naše občinstvo si lahko rezultate interpretira samo. Abstraktno slikarstvo je veja, ki je med ljudmi nekoliko necenjena zaradi razširjenega mnenja “oh, saj to naredim tudi jaz” ali pa “to naredi še moj otrok v 5 sekundah”. Dvomim, da bi kdorkoli lahko to rekel za delo Roberta Ritterja.


 

 

Oblikovanje in dizajn za surf
Nekaj drugačnega na surf sceni.

Preprosto in z okusom.

Končno! Če še ni postalo očitno imam a thing do surferske scene in kar se tiče oblikovanja okoli nje. Iskreno sem že nekoliko naveličana tipičnih fotografij blond Havajcev na valovih na belem ozadju z bold serifnim overlapanim naslovom. Shanti Sparrow se je oblikovanja identitete za ženski surferski festival 2017 lotila na svoj način. In ravno to je tisto, kar tovrstni branding loči od ostalih. Ne samo, da izraža svojo tematiko preko neposredno prikazanega motiva, ampak se sklada tudi z oblikovalskimi trendi med mladimi ter ga hkrati uspešno zapelje v ženske odtenke.


 

 

Oblikovanje knjige Alex Asensi

 

Pravilno oblikovanje.

Ali ko se oblikovanje knjige ujema z njeno vsebino.

Tako, kakor so pri Lind&Wiken AS oblikovali knjigo Iceland, si Islandijo tudi predstavljam. Pastelnih zemeljskih tonov zaradi hladnega sonce in megle. Preprosto in jedernato. Nekoliko surovo. Iskreno si kar predstavljam vonj sveže potiskanega papirja. Tako surovo.


 

In to je vse za zdaj. Imaš kakšen predlog zame? Si v tem božičnem času opazil/a kaj, kar bi mi bilo mogoče všeč? Javi se v komentarju ali pa me kontaktiraj! Če nimaš dovolj, pa si preglej oblikovalsko inspiracijo prejšnjega tedna.

One Comment

  • Rebeka

    Vedno preberem te objave in so pravzaprav ene izmed mojih favourite. Ampak je očitno, da poberejo veliko časa, tko da razumem če ne bodo več tako pogoste (kljub temu mi je pa malo žal). Imam pa še en komentar, ki se tiče abstraktne umetnosti. Med laiki je čisto resnično kar si napisala (tale komentar ”to bi znal še jaz narediti” je verjetno en najpogostejših v umetnosti sploh haha), sam bi pa poudarila še drugi vidik tega – namreč med umetniki samimi. Od modernizma naprej se mi zdi da abstraktna umetnost prevladuje in dandanes vsak drugi (oz še bolj pogosto), ki se še ukvarja s slikarstvom (ali kipastvom) teži k abstrakciji – redko najdeš figuralike. Npr. na akademiji se skoraj vsi od 3.letnika naprej ukvarjajo z abstrakcijo. No, that’s my 2 cents 😀 Drugače pa si me čist navdušila nad Madame Quoi. Also, res bi si rada pogledala v živo tole knjigo o Islandiji. Zgleda krasno.