Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Dobrodelni konec 2017

In prišel je dan D, ki sem si ga zadala kot začetek dobrodelnega prazničnega presenečenja. Za tiste, ki ste sem prišli preko koga, zaradi koga ali pa čisto naključno, bom na hitro pojasnila.

Zadnje čase slabo spim. In tekom ene take noči se mi je v tisti fazi ko napol spiš in napol melješ stvari, porodila fantastična ideja, ki je v skladu z mojimi željami, vrednotami in sporočilom, ki ga želim preko družbenih medijev prenesti okoli. Mislim, ideja, popolnoma logična zame. Taka, da sem si rekla “zakaj se nisem tega prej spomnila?!”. Tako da, zdaj je tukaj.

Na Instagramu se od tega trenutka dalje odvija božično-novoletni giveaway v sodelovanju s slovenskimi artisti in lokalnimi brandi s poudarkom na tem, da so vsi produkti čim bolj naravni, brez embalaže, cruelty free in predvsem narejeni s srcem. Obožujem lokalne podjetnike, male ambiciozne ustvarjalce, kreativce z dušo in višjim ciljem. Predvsem pa vedno z vsem srcem podpiram ljudi, ki vidijo čez dobiček in svoj produkt naredijo okolju, zdravju in vsem živim bitjem prijazen. Že tako imamo preveč plastike, nepotrebne šare in škodljivih stvari doma samo na račun sezone obdarovanja.

Spodaj so predstavljeni vsi artisti, ki v presenečenju sodelujejo. Branje priporočam vsem, ki še zadnje momente iščete darila za svoje najdražje. Če že kupujete, polagam roko na srce, da izberite izdelke tistih, ki jih naredijo s srcem in z obzirom na etiko ter moralo. V plastičnih darilih s Kitajske ni pol toliko dobrega, kakor pa v ročnih delih perspektivnih ustvarjalcev, ki ustvarja konec koncev, zelo blizu tebe.

Skupno maloprodajno vrednost vseh podarjenih izdelkov bom v začetku leta 2018 donirala dvema društoma ali organizacijama, ki bosta predlagane iz strani spodaj predstavljenih podjetij in posameznikov. Skupno bom donirala 450 €.

Čudoviti ustvarjalci, v katere verjamem, so razvrščeni po abecednem vrstnem redu.

BagMoji

BagMoji je znamka s twistom. Je ekipa treh mladih, ki se bori za okolju prijazne alternative in preko svojega dela rešuje naš prenasičen in onesnažen planet ter se bori za pravice vseh živih bitij. Zakaj sem nad njimi navdušena? Zaradi aktivističnih sporočil predstavljenih na inovativen, zabaven in funky način preko emojijev. Pa nasploh zaradi njihovega poslanstva – prenašanja sporočila.

MyBagMoji ekipa ti podarja: totebag iz 100 % bombaža s sloganom »To be(e) or not to be(e)«

Spletna stran // Facebook // Instagram

Bucketlist dnevnik giveaway planer

Bucketlist dnevnik

Bucketlist dnevnik je projekt mladega avanturističnega para, ki želi svoje navdušenje nad življenjem in vsemi možnostmi, ki nam jih ponuja, deliti z drugimi. Bucketlist dnevnik je razdeljen v kategorije avanture, raziskovanja in osebnostne rasti, skozi katere izpolnjuješ in dokumentiraš 100 bucketlist doživetij, ki ti jih ponuja naš mali svet.

Nika in Davor ti podarjata: Bucketlist dnevnik

Spletna stran // Instagram // Facebook

Chotnelle

Za imenom Chotnelle se skriva Alja Horvat, fenomenalna mlada ilustratorka, ki me s svojim izvirnim slogom vedno znova popelje v poletni čas, nekam na francosko ali špansko obalo. Ne vem ali zaradi tople, rahlo pastelne barve palete, ali pa zaradi visoke prisotnosti čudovitih rastlinskih vzorcev. Iskreno? Čisto vse bi imela v dnevni sobi.

Alja ti podarja: ročno porisano majico iz 100 % bombaža

Etsy // Instagram // Facebook // Society6

Cuckoo Cups

Cuckoo cups so v celoti izdelane v Sloveniji. Že zgodba za tem čisto svežim produktom na trgu je simpatična – kaj narediš, ko nikjer na trgu ne najdeš kvalitetnih emajliranih skodelic džezvic? Ja, začneš jih izdelovat in tržit sam. Takšne, ki zdržijo novodobno indukcijo in pa kurišče v naravi. Z motivi ne bom sploh začenjala, ker se res, res, res težko odločiš, katero bi izbral zase.

Ekipa iz Cuckoo Cups ti podarja: emajlirano skodelico z motivom »oh deer, is it Monday already?«

Facebook // Instagram

Cup of Tea

Za Teo skoraj nimam besed. Na začetku organizacije giveawaya me je malo skrbelo, če bom sploh dobila dovolj interesentov za sodelovanje, vendar mi je Tea s svojim sporočilom dvignila samozavest in vero v to, da je to, česar sem se lotila, prav. Teo pri delu navdihuje minimalizem, želja po obnovljivosti uporabnih objektov ter njihova energija. Cup of Tea ponuja edinstvene in brezčasne kose pohištva in dodatkov za dom – obnovljene retro stole, žametne blazine in kvačkarije za najhujše estete, od blazin do preprog in košaric. Ko grem na svoje, vem h komu bom šla.

Tea ti podarja: unikatno kvačkano preprogo »Crochet Circle Rug« v eton modri barvi spleteno iz okolju prijaznih recikliranih bombažnih niti.

Spletna stran // Facebook // Instagram

Fotrovi čiliji

Ko sediš na kavi z gospodom, ki ponosno stoji za znamko Fotrovi čiliji, ti hitro postane jasno, zakaj so te omake tako dobre. Pavle Gale je eden izmed prvih, ki so na našem trgu s čili omakami začeli, še preden se je vse skupaj razmahnilo čez meje logike, ko je kar naenkrat že vsak drugi poskušal tržiti svoje. Razlika je očitna – ta biznis je njegov glavni vir zaslužka in obenem ogromna strast. Vzgoji in skrbi za rastlinice nameni ves potreben čas, prav tako izbiri dodatnih komponent omak. Razlika je, ali boš uporabil vetru nastavljajoče kraške olive, ali pa kupljene Tuševe. In ves ta miks strasti, ljubezni in očiten talent za mešanje okusov, te pripelje do fantastičnega izdelka. Sem poskusila že veliko čili omak, ampak redko sem bila tako navdušena. Toplo priporočam. Shoutout tudi Tjaši Gale, ki skrbi za edinstveno grafično podobo (poglej te ilustracije!) in embalažo.

Pavle Gale ali »Pajo« podarja: gurmansko čili omako z jurčki in čili pasto

Spletna stran // Facebook

Hvala bo dovolj

Ko me je kontaktirala Tina, moram priznati, da se mi je kar smejalo. Njen produkt odlično paše v duh giveawaya in ponosna sem, da je lahko del njega. Nekaj časa nazaj sem tudi sama začela uporabljati mobilno aplikacijo za beleženje hvaležnosti in lahko ti povem, da ni boljšega občutka, kot gledati za nazaj in se spominjati, kako si lahko hvaležen. Hvaležnost doprinese k dobremu počutju, izboljšani samozavesti, vate vlije novoodkrit pogum in te prisili, da se bolj zavedaš in ceniš čisto vsak trenutek.

Tina ti podarja: dnevnik hvaležnosti »elegantna zelena – kraljestvo čarobnosti«

Spletna stran // Facebook // Instagram

Jagodichevje

Če me spremljaš vsaj dva meseca, potem veš, da sem bila nedolgo nazaj na Portugalskem, kjer težko obrneš glavo ne da bi zagledal trgovinico s čudovitimi izdelki iz Plute. Ne glede na to, da gre za domačo obrt, sem se odločila, da ne kupim ničesar, ker to ni bilo to. In še dobro da nisem, saj sem s tem giveawayem odkrila Jagodichevje, ki na naših tleh ročno ustvarja čudovite, premišljene in elegantne izdelke iz plute.

Tina, Jagodichevje mastermind, ti podarja: denarnico in malo torbico/etui za kozmetiko, drobiž, …

Etsy // Facebook // Instagram

Kresna Dara

Kresna je krasna oseba. To veš, ko odpreš paketek za giveaway in te zraven čaka še kupček mojih najljubših okusov čaja, fenomenalna riževa čokolada s kokosom in pa še ena mandala samo zame. V mojih najljubših barvah, spet. Kot sem povedala že njen, bom tudi tebi: iskreno nikoli do zdaj nisem čisto razumela tega hypea nad mandalami. Dokler nisem v roke prijela njenega dela. Toliko natančnosti, preciznosti, energije. Čutiš, koliko dela je šlo v motiv. Zdi se mi, da večina ustvarjalcev dela samo toliko »da so«, pri Kresni pa je čutiti, da to počne zato, ker pač tako je in mora biti. All in.

Kresna ti podarja: ročno narisana mandala na A4 recikliranem papirju s sponko za obešanje

 Instagram

Loving Sun Jewellery

Janja je bila prva, ki me je kontaktirala glede giveawaya in ne morem opisat, kako navdušena in srečna sem bila (takrat sem mislila da se ne bo odzval nihče, no, glej zdaj), da je prvi prostovoljec ustvarjalec s takimi čudovitimi izdelki, ki si poleg kreativne žilice z mano deli tudi pogled na svet. Večina nakita, ki ga Janja izdela je iz recikliranega srebra, ki ga servira v lični embalaži iz recikliranih materialov. Kaj je lepšega, kot cel paket, ki je izdelan iz skrbi za naš planet? Janjino delo me je čisto prevzelo, tako da komaj čakam, da si privoščim en njen prstan.

Janja ti podarja: par srebrnih uhanov »Starburst«

Etsy // Facebook // Instagram

Milo za drago / bellaOpera

Enostavno lep občutek je, ko želijo s tabo sodelovati mlada slovenska podjetja, ki jih spremljaš že več let. Milo za drago in nakit bellaOpera so tisti izdelki, ki jih zagledaš na prodajnih policah ali pa na raznih marketih slovenskih ustvarjalcev, in enostavno želiš pograbiti vse. Kot prvo zaradi čudovite embalaže in estetske dovršenosti izdelkov, kot drugo pa zaradi kakovosti. Njuni produkti so izdelani iz najkvalitetnejših naravnih materialov, tako da ti bodo služili dolgo in vestno.

Punce ti podarjajo: naravno trdo milo rman/melisa/limona, naravni balzam za ustnice z esenco mandarine in pa kamniti par uhanov z rose gold pozlato.

Spletna stran // Facebook // Instagram

Nina Kovačič

Tako sem vesela, da je Nina del tega! Nina Kovačič je mlada perspektivna ilustratorka, ki jo za delo iščejo po celem svetu. Na Instagramu nas zabava med svojim delom, ko se druži s čudovitim kraljem mačk Brunom in rezultati so vedno znova čudoviti, pa naj gre za njene avtorske serije, dela za velike naročnike ali pa karikature.

Nina ti podarja: 5 kartic in 5 voščilnic »Festivities« iz Kolekcije »Hands« iz recikliranega papirja in 5 kuvert iz recikliranega papirja

Behance // Facebook // Instagram

Nina Štajner

Kdo ne pozna Nine Štajner? Ja, to je tisto dekle, ki ustvarja tako čudovite ilustrirane živalske karakterje, da si želiš biti spet otrok, ki se igra skrivalnice v gozdu. Nina se je kreativno popolnoma odprla konec prejšnjega leta, ko se je odločila, da se bo fokusirala na svoje avtorsko delo, kar se je izkazalo za ogromen doseg. In res, kdo ne čuti njene duše ob pogledu na njeno delo?

Nina ti podarja: limited edition koledar za leto 2018, potiskan z rastlinskimi barvami na delno recikliranem papirju.

Spletna stran // Facebook // Instagram // Etsy 

Pirate Piška

Pirate Piška je bila moj tihi vzor odkar je začela z »girl gang« majicami. Če še ne veš, kdo Tjaša, obraz pirate Piške je, potem bi ti jo opisala kot tisto hardcore bejbo na art sejmu do katere si ne upaš pristopit, ampak v resnici z res z velikim srcem. Če bereš njen blog, ti bo jasno zakaj. Tjaša je nor miks aktivizma, izvirnosti in minimalističnega načina življenja. Za piko na i pa še stoji za pravimi stvarmi, kot so fair fashion, zero waste življenje in seveda spoštovanje narave in vsega živega.

Pirate Piška ti podarja: 5 badgeov in nalepke

Spletna stran // Facebook // Instagram

Rebeka Petrovčič

Rebeka je, po mojem mnenju, ena izmed svetlih potencialov na slikarski smeri ALUO. Izstopa s svojim slogom, barvami, izborom motivov in linij. Kar mi je pri njej najbolj všeč je, da za svojim delom res stoji in se nikakor ne bo prodala za prepoznavnost, kar danes sicer počne velika večina slave željnih mladih povzpetnikov. Poleg umetnosti se Rebeka ukvarja s športom in širi ljubezen do vseh živih bitij.

Rebeka ti podarja: A3 print ilustracije na umetniškem papirju

 Instagram

Shrusko

S fantom imava eno posebno ljubezen do keramike Shrusko, za katero stojita Nina in Jošt. Če se kaj potikaš po ljubljanskih concept trgovinicah in art marketih, si ju sigurno že opazil/a. Upam si reči, da takšnih drugje ne najdeš. Po slogu, oblikovanju, motivih in celo barvi paleti jima ni enakih. Navdih črpata iz muzejev, okoliških kmetij, preprostega življenja, narave, živali in rastlin. Piko na i čudoviti keramiki unikatnih in surovih oblik dajo ilustracije – od prisrčnih zaspanih muc pa do preprostih botaničnih vzorcev. Vse skupaj deluje prijetno rustikalno in toplo domače.

Nina in Jošt podarjata: ročno izdelano keramično sladkornico/solnico/posodico s pokrovom za bilokaj, od tvoje najljubše kave do nakita.

Spletna stran // Facebook

Svichka

Če si prebral/a moj zapis o Hygge obsesiji, potem veš, da sem do sveč nekoliko zadržana. Iskreno jih niti ne uporabljam, predvsem zaradi pameti mojih staršev, ki so za škodljivost parafinov vedeli že preden se je vets o tem razširila po celem svetu. Svichka svečke, produkti para iz Prlekije, v moji glavi predstavljajo alternativo, zaradi katere bom mogoče celo postala novinka med obsesivnimi oboževalci sveč. Kot prvo izdelujejo sveče iz zavrženih vinskih steklenic in pa 100 % naravnega sojinega voska. Pozabi na ftalate, parabene, cink in ostale toksične zadeve, ki jih ponavadi v svečah najdemo. Da njihovo čudovito zunanjo embalažo izdeluje invalidsko podjetje, je še en ogromen plus. Svichka, novega fana imate.

Aleš in Martina podarjata: ponovno dišečo svečko »vinske sanje« in dišečo svečko »jabolko s cimetom«

Spletna stran // Facebook // Instagram

Tjašalan

Iz prve roke lahko povem, da Tjaša ni samo fantastična ilustratorka, ampak tudi čudovita oseba. Izstopa s svojo iskrenostjo in toplino. Če bi morala definirat dobrega človeka, bi ti pokazala Tjašo. In vse te svoje osebnostne lastnosti se vidijo tudi v njenem prečudovitem projektu Karl the Kind. Mislim, da ime in fotografije povejo dovolj.

Tjaša ti podarja: kompletek tematskih materialov »Karl the Kind«: nalepke, kartice, A4 print, broške

Behance // Facebook // Instagram

Tyashulina

Tjaša svojo kreativnost izraža skozi ročno izdelane torbice in dodatke pod znamko Tyashulina. Njeno delo je prepoznavno po kombinaciji barve in čudovitega ročno naslikanega črtastega vzorca. Vse skupaj se steka v unikatne izdelke prijaznega živalim (uporablja visokokakovostno umetno usnje in bombažno platno), s katerimi močno izstopa na precej nasičenem slovenskem trgu. Iz srca podpiram, da se je lotila svojih sanj in jih postopoma uresničuje in lahko povem, da je njena torbica ena izmed stvari, ki jo bom najtežje dala iz rok.

Tjaša ti podarja: torbico iz veganskega usnja in platna »Multicolor clutch bag« z nežno modro barvo

Etsy // Facebook // Instagram

Voleska Accessories

Voleska broške si sigurno že opazil/a na našem trgu. Čeprav vidimo veliko brošk, vsi njeni izdelki (ne samo broške, tudi uhani, trakovi za ušesa itd.), izstopajo s svojim tipičnim Voleska slogom. Iz Urškine energije, ki jo predaja skozi svoje izdelke, je čutiti njeno ljubezen do narave, prepletene z ljubeznijo do svojih najdražjih.

Urška ti podarja: ročno barvano broško polarnega medvedka izdelano iz enega kosa slovenskega lesa

Facebook // Instagram