Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Design Inspo #5

Design Inspo

Design Inspo

Vsak teden nova doza inspiracije
Design Inspo

Design Inspo

Cinematography / video / uspeh
Design Inspo

Design Inspo

Fotomanipulacija / tutorial / vodič
Design Inspo

Design Inspo

Web / editorial / branding
Design Inspo

Design Inspo

3D / CGI / tipografija

Tokrat nekoliko drugače. Verjetno samo sledim temu, kar trenutno potrebujem znotraj sebe za inspiracijo. In očitno so ta teden to novi, kompleksni svetovi. Od ekstremnih razmer pa do abstraktnih planetov in tipografije z neskončnimi detajli.

Ta tedenski nabor inspiracije me je pustil z naježeno kožo. Čar tega odkrivanja pa je, da te občutke v meni vzbudijo ljudje za končnimi izdelki, ki so do njih prišli z neverjetno vnemo.

Obljubim, ta teden subscribeam na skillshare in začnem trenirat. Dolga pot me čaka.


Od čečkanja v šolskih klopeh do Behance eksplozije

Fant, ki ga navdihujejo ninja želve in power rangerji

Antoni Tudisco je ukradel moje srce. Priznam, da holografske zadevice, ki so trenutno tako trendy, niso moja najljubša stvar, vendar so v kombinaciji s transparentnim CGIjem fantastična kombinacije. Sploh, če vključiš dobre brande, surealizem in izmišljene svetove.

Antonio je vreden pozornosti že zaradi zgodbe o svojem uspehu. Ker ni imel druge izbire, se je vsega, kar zna, naučil sam. S trdim delom in entuziazmom, vse dokler ni že pri 18. letu diplomiral in začel pritegovati pozornost velikih podjetij, kot so Adobe, Nike, MTV, BMW, KLM, Audi in drugi.


Od tragične nesreče do Guinessovega rekorda

Kratki film o Finski, bolečini in zmagah

Johanna Nordblad je glavna zvezda kratkega filma Johanna: Under the Ice s podpisom Iana Derryja. Ko si pogledaš video zgoraj, hočeš izvedeti več. To je ena izmed zgodb, ki so podobne tistim, ki so me zares porinile v design svet. V svojem portfoliu in CV-ju vedno izpostavim, da se rada predstavim kot passion hunter. Prav zato, ker lovim takšne projekte. Ker me tovrstna inspiracija poganja. In ker sanjam o tem, da bom tovrstne strasti in zgobne o uspehih tudi sama lahko nekega dne pripovedovala.

Nazaj k bistvu Johanna je leta 2010 skoraj izgubila nogo zaradi hude downhill kolesarske nesreče. Na poti do zdravljenja si je pomagala s krioterapijo, po domače povedano, terapijo z ledenomrzlo vodo in ledom. S časom je svoj način zdravljena povezala z eno izmed svojih strasti – prostim potapljanjem. In postopoma prišla celo do Guinessove knjige rekordov.

No, nisem še povedala bistva, zakaj sem nad Johanno tako navdušena. Ker je tudi oblikovalka. There. Nič psoebnega, ampak nekoliko bolj me poveže z njo.

Kar se tiče kratkega filma samega, mislim, da ni potrebno dodati nič  Močna zgodba. Čudoviti kadri. Barvna korekcija on point. Doseže svoje. In rada bi videla še več.

Johanna Nordblad prosto potapljanje
Johanna Nordblad prosta potapljačica
Johanna Nordblad film inspiracija

Kreativec iz Kaira

Fotomanipulacija na nivoju

Redko, ampak res redko najdeš nesebične artiste, kot je Amr Elshamy, ki v egiptu vodi svoj kreativni studio in ima za sabo močne naročnike, kot so Adobe, Chevrolet in Microsoft. Vizualne komunikacije obvladuje – 3D, ilustracija, fotomanipulacija, you name it.

V tem primeru gre za njegovo uspešno serijo Round Things, skozi katero ustvarja mikrosvetove, v katere postavlja subjekte in pripoveduje individualne zgodbe. Nekoliko temačne, a vseeno estetske in na nek način tople. Kako se svojih Round Things projektov loti, predstavi v svojem tutorialu.


Trendy

Pinterestable dizajn

Da te opazi Abduzeedo, je kar dober znak uspeha. Lucasu Berghoefu je uspelo. Odlikujejo ga močan web ter editorial design in brandiranje. Zanimivo je pogledati njegov Behance in videti močan preskok kvalitete iz leta 2015 na danes, kar samo potrdi zelo očitno vnemo in trud v delo, ki ga opravlja.

V Lucasovem delu se kronološko odraža tudi, da spremlja trenutne trende v oblikovanju, ki jih kombinira z UI/UX znanjem, občutkom za tipografijo in minimalistično estetiko, ki ji doda bogate vizualne elemente točno tam, kjer je treba.


Katt Phatt design

Edina vrsta graina, ki je vredna strahospoštovanja

Kompleksnost tipografije v 3D prostoru

Moram priznati, da nekolik zaboli, ko izveš, da je nekdo le par let starejši od tebe tako uspešen. Foušije se je težko znebiti, a ni nič takšnega, če je vseeno prisotna visoka mera spoštovanja. Katlego Phatlane ali Katt Phatt je v svoje delo brez dvoma vložil ogromno truda, vaje in trdega dela, preden je doživel svoj zasluženi bum.

Katt Phatt je na skorajda herojski misiji: svetu želi dokazati, da novodobni digital ne potrebuje castingov, ogromnih ekip, kamer ipd., da pride do kvalitetnih rezultatov. V svojem delu kombinira 3D s tipografijo v steampunk duhu. Njegovo delo se začne analogno, pri skici. Tipografiji, ki jo prenese s papirja v XYZ koordinatni sistem, da težo, novo moč in kontekst, česar moderni lettering guruji velikokrat ne zmorejo.


Prišli smo do konca! Hvala, da si si vzel/a čas. Če imaš zame morda kakšen predlog glede dobrih design praks, svežih oblikovalcev, ki morajo priti na moj radar ali uspešnih rešitev v zadnjem času, se mi javi v komentarju ali pa me kontaktiraj. Z veseljem poklepetam s tabo!