Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Novo leto v Bohinju (foto)

Letos lansko leto sva se odločila preživeti novo leto v čarobnem Bohinju. Ker nimava avta, se zelo redko odpraviva na izlet kam dlje od Ljubljane, zato novo leto leto za letom rada izkoristiva tako, da odideva nekam, kamor sicer ponavadi ne moreva. Oba sva v srcu hribouca (honestly jaz malo manj), zato je bil gorati svet logična rešitev. Kljub temu, da sta me na dan odhoda razveselila (mhm) trebušna viroza in vneto grlo, sva teh nekaj dni maksimalno izkoristila.

Besed ne bom izgubljala.

Za tiste, ki ne sledite mojemu Instagramu, bom sem med slikami dodala svoje novoletne želje tebi. Uživaj ob ogledu in mi javi, če imaš kakšen predlog za najin naslednji izlet. Če si v fazi planiranja letošnjega leta, pa preberi moj prejšnji zapis o postavljanju ciljev. Lepo bodi!

Želim ti en kup stvari. Pa ne samo letos, to ti želim celo življenje, ne glede na letnico. Želim ti veliko iskrenih objemov in iskrenih besed, čas je preveč dragocen, da bi ga izgubil za izražanje svojih tako resničnih kot fake občutkov. Želim ti pogum, da večkrat rečeš ne, ko je to potrebno in večkrat ja, ko si ne upaš. Želim ti veliko časa zase in odkrivanja samega sebe. Želim ti ljubezen do vseh živih bitij. Želim ti, da naslednjič iz trgovine prineseš manj plastike, kot pa dejansko uporabnih izdelkov. Pa več planetu prijaznih dejanj in odločitev. Manj impulzivnih nakupov, manj krame. Več izkušenj in nepozabnih trenutkov. Da podpiraš lokalno. Da misliš s svojo glavo in preden se zapleteš v kreg, narediš svojo raziskavo. Želim ti, da širiš svoja obzorja, da se učiš, toleriraš drugačna mnenja, sprejemaš drugačne odločitve in drugačne od sebe. Želim ti manj egotripov in več sočutja. Želim ti naravo, gibanje in potovanja. Želim ti veliko opazovanja, sebe in čudovite okolice. Sprejemanja. Spodbujanja. Zagnanosti. Miru. Zdravja. Ljubezni. Poslušanja. Dovzetnosti za okolico in soljudi. Izvirnosti in kreativnosti. Norih idej in uresničevanja sanj.

Iskreno pa je moja največja želja letos, za vse ljudi, da bi odprli oči, pa srce, pa bili manj sebični in pri svojih odločitvah pomislili na okolje, živali, planet. Najdi način, s katerim lahko vsaj malo rešuješ svet. Beri o alternativah, zeleni tehnologiji, aktualnih problematikah. Vsak posameznik šteje. Če ne delaš tega zase, naredi to za naslednje generacije, svoje otroke.
Be the change you want to see in the world.

2 komentarja

  • Alja

    Hej! Čudovito preživet zadnji dan sedemnajstke. A tole hišico se da najet? Mi zaupaš kje se nahaja? Bodi lepo!

    • mashanator

      Hej Alja, mislim da je to na slikah ena privat (in noro fotogenična) zadeva, vsaj jaz je nisem nikjer zasledila kot možne nastanitve. Če gledaš iz Ribičevega Laza proti jezeru, je nedaleč stran na levem bregu. 🙂 Enako!