Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

To ni fashion/beauty blog

Ko sem bila stara nekje 11 let, je bila moja odvisnost od računalnika nekoliko drugačna, kakor je danes. Bila sem namreč odvisna od pisanja! Ko sem šla spat sem v glavi sestavljala besedila, ko sem se zbudila, sem med zajtrkom pisala osnutke in se tresla od vznemirjenja, preden je prišla moja “1 ura računalnika na dan”. Pisala sem svoj blog na ednevnik.si, sodelovala na neštetih RPG forumih (če so ti znani Zlati gozd, Beewitched, razne Bradavičarke in Beauxbatonsi, Oxfordi in Eragoni etc etc, say hi in the comments če veš o čem govorim, sigurno smo se že kje srečali), preživljala vikende na chatu/forumu  otroški.net, forumu harryjezakon.net in na vijavaja.com. Totalno zageekana že od otroštva. No, ni se dosti spremenilo, nerdy geek sem še vedno, ampak zdaj sem namesto od pisanja odvisna od konzumiranja fotografij na družbenih omrežjih.

Samo vprašanje časa je bilo, kdaj me bo potegnilo nazaj. Ljubim besede in obračanje črk. Slovnice ne ljubim tako zelo – v mojih zapisih boste videli vezaje namesto pomišljajev in kdaj obratno, sigurno premalo vejic, veliko angleških besed (vključujoč kletvice) in opazili boste, da velikokrat pišem brez feminativov (za svoje izražanje krivim vpliv prevladujoče moške družbe), za kar se že vnaprej globoko opravičujem vsem občutljivim ženskim bralkam.

Na mashanator.eu bom združila svoj portfolio (usefull karierni tip #1 – delodajalci so leni in imajo najraje vse na dosegu enega klika) in pa (obviously) blog. Če te zanima kdo sem in o čem bom pisala, keep reading.

Maša Mazi blog

Fotografija: Tea Brenko

Sem Masha Mazi.

Ja, Mazi je dejansko priimek. In sh, ne š, prosim.

Da se predstavim tistim, ki me še ne poznate tako dobro. Moje ime je Maša Mazi in na začetku svoje kariere kot grafična oblikovalka sem prečrtala š v svojem imenu in ga nadomestila sh. Prvič zato, ker sem v tistem obdobju veliko delala s tujimi študenti oblikovanje pri Meeting of Design Students, drugič pa zato, ker imam za soimenjakinjo prav tako oblikovalko, od katere sem se želela vsaj po nečem ločiti (draga Maša, če to bereš, nevede si sooblikovala mojo identiteto, hvala ti :D). In če sem iskrena je glavni razlog ubistvu res simpl. I prefer Masha.

Dovolj nakladanja o imenu. Ko to pišem, sem stara dobrih 23 let, ravno sem zaključila s faksom in začenjam s pogumnim skokom v svet profesionalnega dela. Do konca 4. letnika gimnazije nisem imela pojma, kaj bom počela v življenju, čeprav smo vključno s svojo družino celo moje življenje govorili, da bom delala nekaj “kjer sem lahko ustvarjalna in delam z računalnikom”. In ko sem tik pred vpisom na faks končno odkrila kdo so “grafični oblikovalci” (shame on you gimnazija, ki pritiskaš na mlade tako da se odločajo med cca 5 poklici ki jim mogoče niso všeč) in ostala odprtih ust. To je to, sem si rekla. In res je to to.

Kljub temu sem veliko več kot ljubezen do svojega poklica. Čutim globoko in nepotešeno ljubezen do človeške anatomije in biologije nasploh, nevropsihologije, nutricionizma in kineziologije; vse to najraje kompenziram z branjem o teh tematikah. Obožujem potovanja (taka, z backpackom na ramah) in fotografijo, ki z njimi sovpada. Sem pašejo tudi “slikaj me v hrbet” instagram fotke. No shame. V zadnjih letih sem se spet začela vračati k naravi in hkrati se je v meni zbudil neke vrste okoljevarstvenik (please bear with me, ni tako hudo kot ti govori tvoja podzavest), ki iz dna srca ljubi ta planet in upa, da bojo na njem lahko v polni meri uživale tudi prihodnje generacije.

S klikom preberi več o meni in o tem kar znam.

Maša Mazi

Kaj boste na tem blogu lahko brali?

Vsi “guruji” vsebinskega marketinga svetujejo blogerjem, naj naprej poiščejo svojo nišo. Le da je to lažje reči kot storiti, ko pride do osebnih blogov. Če sem iskrena, je verjetno tudi zaradi tega tako dolgo trajalo. Kljub temu sem zahvaljujoč večletnemu pisarjenju na svojem Instagramu in po tehtnem premisleku prišla do spoznanja, da na nek način pišem in razmišljam o bolj ali manj istih tematikah, ki jih lahko definiram v nekaj kategorijah. Svoj blog sem definirala z besedami “storytelling, creativity and mindfulness”, česar ne znam na lep način prevesti v slovenščino (pripovedništvo, kreativnost in čuječnost – srsly?), a dejansko odlično opiše vse to, kar boste tukaj našli. Tako boste na mojem blogu lahko brali o:

  • kariernih nasvetih (CVji, razgovori, pogajanja, izobraževanja, …) in produktivnosti/motiviranosti pri delu – Forbes in Gary Vaynerchuk kombo s ščepcem milenijske mentalitete
  • oblikovanju (tedenska inspiracija iz sveta dizajna, tutoriali, pristopi in smernice, s katerimi se bom učila tudi sama, trendi v oblikovanju, …)
  • mentalnem wellbeingu (samozavest, spopadanje s stresom in strahovi, osebnostno zadovoljstvo, motivacija, planiranje in produktivnost,  …)
  • in conscious lifestyleu (o prehrani, okolju, potrošništvu in nasploh zdravemu življenskemu slogu).

In ne, tukaj niti slučajno ne boste našli ničesar o modi, mejkapu in beauty productih. Niti nimam svojega fotografa ki bi me fotkal pred Namo sredi ceste. Če bi pisala o teh tematikah, bi brali samo o črnih oblačilih in eyelinerju. Boring, right? Exactly.

V mojih blog zapisih boste uživali vsi, ki vam po žilah teče ustvarjalnost. Zelo močno si želim sodelovati s čim več ustvarjalci na našem trgu, speljati kakšen intervju in jih nasploh podpreti, tako da če imaš kakšno idejo za sodelovanje, let me know! Na račun boste prišli tudi vsi, ki ste ambiciozni in željni uspehov – tako poslovnih kot osebni ravni. Med branjem se boste v objavah našli vsi, ki ste se kadarkoli morali soočiti sami s seboj in s svojimi strahovi. Rada bi vam pokazala, da se vam anksioznosti, tesnobe, depresije, motnje hranjenja, bolezni ipd., ni treba sramovati, ampak da lahko iz teh izkušenj zrastete v boljšo, resnično srečno in hvaležno verzijo samih sebe. Med drugim bom govorila o nespečnosti, napadih panike, kroničnem laganju, iskanju pozornosti, odvisnosti, abusive relationshipih et cetera et cetera. To so tabu teme in morda si že ob branju začutil/a nek odpor do njih, a prav to je čar. Pisala bom o stvareh, ki težijo prav vsakega izmed nas, a si o njih ne upa govoriti. In upam, da pri tem še komu pomagam.

Tisti, ki me poznate z Instagrama veste, da pišem na zelo subjektiven način, vse na podlagi lastnega mnenja in doživljanja. Kljub temu, da vas kdaj čaka kakšen oseben in vročekrven rant čez bilokaj kar me razkuri, pa si želim napisati v nekoliko bolj objektivnem tonu, sploh pri tematikah, kjer se to pričakuje. No worries tho, na ščepec moje osebnosti v zapisih lahko vedno računate.

Torej.

Storytelling, creativity in mindfulness.

Zapakirano v eno.

Ker vsak začetek tedna struggleam z iskanjem motivacije in idej za kreativno delo, bom vsak ponedeljek začela s tedensko inspiracijo iz sveta oblikovanja, kjer bom z vami delila svoja najljubša odkritja, izvajalce in oblikovalce, ki bodo sigurno pripomogli k vašemu zagonu. Med drugim si lahko obetate tudi (z zamudo) potopis iz čudovite Malte in pa odgovor na zelo zaželeno (in mnogokrat ogorčeno) vprašanje – zakaj the fuck sem pustila službo pri Porscheju?

Pofočkaj se v komentarju in mi povej, kje si našel/našla moj blog (Instagram, Facebook, LinkedIn ali s kje drugje?) in kakšnih objav se najbolj veseliš! Vesela bom tudi predlogov za objave in vsake konstruktivne kritike. 🙂

Anketa na Instagramu
Vprašala sem vas, o čem bi najraje videli, da pišem?

kreativnost

Kreativnost vs produktivnost

mental wellbeing

mental wellbeing vs healthy lifestyle

osebni pristop

Osebni vs objektivni pristop k pisanju