Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Maša Mazi s.p. – novo življenjsko poglavje

S.p. je kratica, za katero si nikoli in nikdar nisem mislila, da bo stala poleg imena Maša Mazi. Samostojna podjetnica. Dve besedi, ki sem se ju od nekdaj tako bala, da sta me zmrazili. Jaz, samostojna? Jaz, podjetnica? In zdaj sem oboje. Ne samo kar se tiče kariere, ampak tudi nasploh. V zadnjih letih sem se osvobodila nešteto okov, ki so me držali nazaj in postala bolj samozadostna kot kdajkoli prej, poleg tega pa se naučila ceniti sebe, svoja znanja, spretnosti in vse skupaj prodajati v skladu s svojimi vrednotami, načeli in vizijo.

Danes je prvi dan, ko uradno poslujem kot s.p.!

V hladilniku imam ohlajen šampanjec, ki sem ga dobila v Porsche Centru Ljubljana kot poslovilno darilo in sem ga pravzaprav hranila prav za svoj pri veliki naslednji karierni korak, ki pride naproti, karkoli bi že bil. In ta dan je nastopil točno eno leto kasneje. Nekaj neskončno lepega je v tem, da lahko tovrstne trenutke preživiš in proslaviš z družino in nato še individualno s svojimi najbližjimi. (Čeprav, med nama, verjetno ga bomo spili kdaj drugič, ker sem že 3. v enem mesecu obležala. Sigh.)

Masha Mazi podjetje

Ker je to zame ogromen korak, preskok in sprememba, sem v ta namen rahlo osvežila tudi tole spletno stran, ki čez par tednov praznuje svoj prvi rojstni dan. Dodala sem še tistih nekaj projektov zadnjega leta, ki jih smem javno deliti, so zaključeni in mi v ponos. Posodobila sem stran, kjer predstavim svoja znanja in storitve, saj se je v zadnjem letu moj fokus nekoliko premaknil, predvsem na grafično oblikovanje za outdoor lifestyle znamke, izdelavo in oblikovanje spletnih strani, uporabniško izkušnjo, ustvarjanje vsebin in strategijo. Kar je še od danes na prej sveže na moji spletni strani je podstran o poteku dela z mano in pogostih vprašanjih o sodelovanju. V kratkem imam namen lansirati tudi par paketov s področja strategije, predvsem za tiste ki načrtujete nove spletne strani ali prenove, tako da – stay tuned.

Ah, kako sem vesela.

Res, opisati ne morem kako zelo. Občutek, da si končno na poti, ki je zate prava, je neprecenljiv. In opisati ne morem, kako zelo se veselim dela z naročniki, s katerimi bom svojo pot začela. Moja prva dva meseca sta praktično polna izzivov za znamke, ki so mi po interesih in prepričanjih blizu. Zavedam se, da imam ogromen privilegij – večina storitvenih podjetnikov namreč nima luksuza izbire projektov (in naročnikov), mene pa v tem trenutku obkrožajo zgolj enakomisleči, ambiciozni, nadarjeni posamezniki, znamke in podjetja, s katerimi se ujamemo glede na prepričanja, filozofijo in vrednote, tudi na osebni ravni. Zato moji naročniki niso stranke, so moji sodelavci. Kako sem hvaležna za to.

 

Če se še ne poznamo dobro, želiš pa si morda v prihodnosti delati z menoj,

naj se ti na hitro predstavim.

 

Masha Mazi Mashanator Maša s.p.

Po izobrazbi sem diplomantka grafičnih komunikacij, svojo prvo spletno stran sem postavila pri 11. letih in od takrat se vrtim v krogu ljubezni do estetike, računalništva in pisanja. Vse to sem s časom združila pod nek svoj osebni brand, ki ga večina ljudi pozna kot Mashanator. Slednji se je začel razvijati na Instagramu, kjer fokus usmerjam na dolge opise pod slikami, s katerimi delim kakšno osebno stvar, govorim o mentalnem zdravju, odnosih, življenju, hkrati pa poskušam mlade ozaveščati o pomenu okoljevarstva in zdravega načina življenja.

Moja kariera se je imela – nič presenetljivega – (hude) vzpone in (hude) padce,  ampak brez njih ne bi bila kjer sem danes – ponosna na svojo multidisciplinarnost, profesionalnost in postopno specializacijo na različnih področjih. Trenutno se usmerjam predvsem v načrtovanje vsebin za spletna mesta, uporabniško izkušnjo in grafično oblikovanje za znamke usmerjene v športno usmerjen outdoor lifestyle, ter lifestyle znamke, ki se skladajo z mojim načinom življenja (govorim o kombinaciji rastlinske kulinarike, joge in čuječnosti).

Moja znanja v grobem zajemajo:
 • Razvoj znamke in identitete
 • Celostna grafična podoba, logotipi
 • Kreative za specifične potrebe, akcije in kampanje
 • Tiskovine vseh vrst, priprava za tisk
 • Oblikovanje za digitalne medije
 • Vodenje, koordinacija zahtevnejših grafičnih projektov
 • Fotografija
 • Retuša
 • Video – snemanje, montaža, postprodukcija (osnove)
 • Upravljanje družbenih omrežij
 • Oblikovanje spletnih strani
 • Postavitev spletnih strani na WordPress in Squarespace platformah
 • HTML/CSS/jQuery pristajalne strani
 • SEO – optimizacija za brskalnike
 • Uporabniška izkušnja in načrtovanje (UX)
 • Oblikovanje uporabniških vmesnikov (UI)
 • Tekstopisje
 • Vsebinski marketing
 • Osnovna animacija
Oglej si še zadnja dela v mojem portfoliu:
Oglej si celoten portfolio

Sodelovanja in delo z mano

Seveda se zanimam za delo s tabo in tvojo ekipo! Še posebej če se ujamemo glede interesov, misije, naših strasti. Najbolje delam stvari, v katerih se vidim in s katerimi se lahko poistovetim. Vem, da je to samoumevno, vendar v svoji stroki opažam, da se ljudje prodajo za vse. Jaz se ne. Tvoj projekt hočem dihati in živeti z njim, mu dati svoj maksimum. In mislim, da je to edino prav.

Upam si zatrditi, da me od konkurence loči ljubezen do raziskave, ki jo opravim pred začetkom dela in nadgrajujem tekom procesa. Naj bo to trg, ciljna skupina, konkurenca, obstoječe rešitve, testiranje rešitev, … Verjamem v številke, ki izhajajo iz resničnih ljudi, prav tako kot verjamem v moč empatije. To je moja druga odlika, ki jo med svojim delom rada utiliziram. Zahvaljujoč temu je delo s tabo lažje in prijetnejše, svojo storitev sem sposobna popolnoma prilagoditi tvojemu brandu in njegovim zahtevam, hkrati pa se znam postaviti v kožo končnega uporabnika.

Nikoli ne bom samo sklonila glave in ubogala naročnikovo diktiranje brez konstruktivne podlage, svoje mnenje bom jasno povedala – ne da bi nasprotovala, temveč zato, ker resnično želim najboljše rezultate in izdelke. Za kaj manj kot odličnost se ne želim tržiti. Ko delam, želim delati z ljudmi, ki zaupajo v moje znanje, strokovnost in mnenje. Prestavljanje pikslov po navodilih šefa brez možnosti dialoga sem pustila za seboj in nikakor se ne mislim vrniti nazaj.

Sem teamplayer. Spoštujem mnenje drugih, ljubim konstruktivno kritiko, medsebojno spoštovanje in prostor za rast. Ne delam za naročnika, temveč z njim sodelujem. Le tako lahko svoje delo opravljam s strastjo in prinašam najboljše rezultate.

Več o tem, kako je videti sodelovanje z mano, sem spisala tukaj.

Grafično oblikovanje Masha Mazi

Naslednji koraki

Kliše, ampak res se veselim, da vidim, kam me ponese poslovna pot. Verjetno se bom malo lovila, se iskala, izgubila, pa spet našla. Upam na veliko odličnih sodelovanj, veselih proslavilnih brunchev ob zaključkih projektov in osebne rasti tekom dela. Če želiš skupaj z mano ustvariti kaj zanimivega, me seveda kontaktiraj. Več o mojih storitvah pa si lahko podrobneje prebereš tukaj.

Nič, grem nazdravit. Pa hvala ti, ker me spremljaš na moji poti. V mislih nazdravljam tudi s teboj.