Sodelovanje z mano

Vse o mojem pristopu, filozofiji in načinu dela

Zakaj delati z mano

  • Bogate multidisciplinarne izkušnje (preveri, katera podjetja so mi zaupala)
  • Širok spekter praktičnih znanj
  • Formalna izobrazba iz programa grafičnih in interaktivnih komunikacij
  • Aktivno izpopolnjevanje znanj v koraku s časom
  • Analitično razmišljanje, močno razvita empatija in ljubezen do raziskave
  • Natančnost, predanost, odgovornost in ogromen elan
  • Pri delu se fokusiram na raziskavo in storytelling
  • Kar počnem, počnem s strastjo
Masha Mazi Mashanator Maša s.p.
Motivacija si sam sebi

Proces dela

Seveda je se moj pristop k sodelovanju razlikuje od projekta do projekta, od naročnika do naročnika, od storitve do storitve. A vsem je skupno jedro mojega načina dela.

1. Raziskava

Obožujem svoj research. Verjamem, da iz analize trga, primerjave konkurence, razumevanja ciljne publike in izborom dobrih praks prihajajo najboljši izdelki.

2. Strateške delavnice

Verjamem v skupno delo in skupinsko oblikovanje vizije znamke skozi strategijo, kar v obliki intenzivnih srečanj skupaj definiramo. V teh srečanjih definiramo znamko in njen akcijski načrt za uspeh v prihodnosti.

3. Izvedba

Po izvedbi strateških delavnic lahko pričnemo s praktično izvedbo točk, ki smo jih začrtali v strateškem načrtu. To lahko pomeni oblikovanje celostne grafične podobe znamke, ustvarjanje vsebin, razvoj produktov, grafično oblikovanje, ustvarjanje spletnih mest in vse vmes.

4. Analiza in metrika

Rada vem, kako se moje delo obnese v praksi in ga spremljam, kot da bi bil moj otrok. Zadovoljstvo naročnika in njegove ciljne skupine je moj ultimativni cilj. Delo se tako ne konča s plačanim računom, temveč ostanemo v stikih in spremljamo možnosti za rast.

V&O

Pogosta vprašanja

Kako lahko stopim v stik?

Najraje imam, da mi napišeš en kratek email (hello@mashanator.eu) ali pa se oglasiš na kontaktnem obrazcu. Prosila te bom za kratko predstavitev in predlog sodelovanja.

Kaj vse profesionalno delaš?

Po tem, ko sem si več let nabirala izkušnje na področju grafičnega oblikovanja, marketinga, tekstopisja, ustvarjanja vsebin, načrtovanja uporabniške izkušnje in podjetništva, sem vsa svoja znanja povezala v izredno močno panogo – strateški razvoj blagovnih znamk in njihove vizualne identitete. Vsak projekt se začne s strateškimi delavnicami, na podlagi katerih nastaneta strategija in akcijski načrt za nadaljno pot znamke. Preberi si več o mojih storitvah. Po koncu te faze se vsako podjetje samo odloči, kako želi nadaljevati. Za naročnike z ekipo izvršimo vse vizualne in komunikacijske potrebe znamk: oblikovanje, ustvarjanje vsebin, spletna mesta, aplikacije, razvoj produktov, marketing idr. Pri tem sodelujem z vrhunskimi strokovnjaki iz celega sveta.

Kako se delo s tabo prične?

Ponavadi iz prvega elektronskega sporočila težko vidim razpon dela in vse tvoje potrebe. Detajlni dogovor steče virtualno preko vnaprej dorečenega video klica, še raje pa v živo ob kakšnem dobrem brunchu. Ko so mi jasne specifikacije tvojih potreb, ti pripravim ponudbo, podpišemo pogodbo in postopoma začnemo z delom.

Kdaj lahko pričneš z delom?

Čakalna doba do aktivnega začetka projekta na moji strani je 1-2 meseca, odvisno od zasedenosti. V tem vmesnem času poskrbimo za sestavo pogodbe in dorečemo podrobnosti projekta. Če se podpis pogodbe zgodi dovolj zgodaj v tem časovnem obdobju, potem že v vmesnem času pripravim vprašalnike, moodboarde in začnem z raziskavo – odvisno seveda od narave projekta.

Ali še izdeluješ spletne strani?

Z razširjeno ekipo v sklopu studia Atlas Authentica jih izdelujemo samo v primeru, da skupaj zastavimo tudi strategijo in celostno grafično podobo. Vseh projektov se lotevamo celovito.

Ali izvajaš tudi marketinške aktivnosti za podjetja?

Operativnega marketinga ne izvajam (npr. newsletter marketing, upravljanje družabnih omrežij, ustvarjanje vsebin, …), ti pa z veseljem pomagam pri strategiji za ta področja in pomagam najti primernega izvajalca.

Kakšen delavnik imaš in kako si dosegljiva?

Komunikacija z mano poteka preko emailov, ker prisegam na dogovore na črnem in belem. Telefonski klici, video klici in sestanki v živo so vnaprej dogovorjeni in potrjeni. Telefonski in video klici vsaj dan prej, sestanki v živo en teden vnaprej. Za sestanke sem na voljo od ponedeljka do petka med 10. in 17. uro. Po srečanjih te bo na emailu čakal povzetek. Ker želim biti čim bolj produktivna, emaile pregledujem 1x na dan, odgovorim pa v roku 2 delovnih dni.

Kakšno odzivnost in hitrost lahko pričakujem?

Svojemu delu sem 110 % predana, vendar sem tudi jaz samo človek. To je prvi razlog, zakaj moje delo nikoli ne bo opravljeno v nemogočih časovnih okvirjih. Drugi je, da svoje delo jemljem resno in grem do konca, vedno lovim najboljše rezultate. Kombinacija kreativnega dela in odličnosti pa žal ni dobra prijateljica s časovnim pritiskom. Najraje sodelujem z ljudmi, ki razumejo, da dobre rešitve in ideje (sploh če so osnovane na podrobni raziskavi in oblikovalskemu razmišljanju) zahtevajo svoj čas.

Kot naročnik imaš seveda na razpolago mojo privat telefonsko številko, kjer sem vedno dosegljiva in ti v urgentnih primerih takoj pomagati.

Kakšne so tvoje cene?

Svoj čas, svoje delo, izkušnje in znanja sem se v zadnjih letih naučila dobro in pravično ceniti. Na srečo delam samo z ljudmi, ki vse te stvari prav tako cenijo. Žal pri meni ne boš naletel_a na dumping crowdsourcing cene storitev, ker tako kot ti, položnic ne morem plačati z referencami. Cene individualno prilagodim vsakemu projektu in jih na splošno težko opredelim. Lahko mi pošlješ povpraševanje in ti podam okvirno ceno.

Kakšne projekte sprejemaš?

Delam s strastnimi znamkami in znamkami z višjim ciljem. V grobem so to prej izzivi kot projekti, ki se zavzemajo za osebno rast, zdrav način življenja v stiku z naravo in velikokrat delujejo v okvirih krožnega gospodarstva. Skladajo se z mojimi vrednotami in interesi. To so na primer projekti s področja outdoor lifetstylea in športov, življenjskega stila podobnega mojemu (zdravo življenje, rastlinska prehrana, joga, čuječnost, …), vendar sem odprta tudi za druga področja. Delamo celovito, kar pomeni, da nikoli to ni samo logotip ali samo spletna stran. Vedno se začne s strategijo, nadaljuje z oblikovanjem in izvedbo.

Ali kakšen projekt zavrneš?

Projekt zavrnem ali celo prekinem (če je že v teku), če z naročnikom nismo kompatibilni in ne najdemo skupnega jezika. Žal sem že mimo faze t.i. pixel pushanja, kjer mi naročnik ne zaupa in od mene pričakuj, da delam po njegovih ukazih. Od sodelovanja pričakujem zaupanje in spoštovanje.

Projekte včasih zavrnem zaradi prezasedenosti, pomanjkanja časa, ali pa ker presega moje zmogljivosti in kapacitete. Zavrnem tudi, če se ne sklada z mojimi vrednotami in prepričanji (širjenje nestrpnosti, nasilje, okolju škodljivi produkti, podjetja z neetičnim ozadjem dela, …).

Portfolio

Moji zadnji zadovoljni naročniki