Sodelovanje z mano

Vse o mojem pristopu, filozofiji in načinu dela

Zakaj delati z mano

  • Bogate multidisciplinarne izkušnje
  • Širok spekter praktičnih znanj
  • Formalna izobrazba iz programa grafičnih in interaktivnih komunikacij
  • Aktivno izpopolnjevanje znanj v koraku s časom
  • Analitično razmišljanje, močno razvita empatija in ljubezen do raziskave
  • Natančnost, predanost, odgovornost in ogromen elan
  • Pri delu se fokusiram na raziskavo in storytelling
  • Kar počnem, počnem s strastjo
Masha Mazi Mashanator Maša s.p.
Motivacija si sam sebi

Proces dela

Seveda je se moj pristop k sodelovanju razlikuje od projekta do projekta, od naročnika do naročnika, od storitve do storitve. A vsem je skupno jedro mojega načina dela.

1. Raziskava

Obožujem svoj research. Verjamem, da iz analize trga, primerjave konkurence, razumevanja ciljne publike in izborom dobrih praks prihajajo najboljši izdelki.

2. Predlogi

Na projekt prejmeš 2-3 dobre idejne predloge v skladu s tvojim briefom, filozofijo, obstoječimi elementi in mojo raziskavo.

3. Oblikovanje

Naj bo to grafično oblikovanje, spletno oblikovanje in načrtovanje, oblikovanje strategije ali kreacija vsebin – v tej fazi svoj maksimum vložim v najino sodelovanje.

4. Realizacija in analiza

Rada vem, kako se moje delo obnese v praksi in ga spremljam, kot da bi bil moj otrok. Zadovoljstvo naročnika in njegove ciljne skupine je moj ultimativni cilj.

V&O

Pogosta vprašanja

Kako lahko stopim v stik?

Najraje imam, da mi napišeš en kratek email (hello@mashanator.eu) ali pa se oglasiš na kontaktnem obrazcu. Prosila te bom za kratko predstavitev in predlog sodelovanja.

Kaj vse profesionalno delaš?

Ukvarjam se z možnim, kar si predstavljaš pod pojmom grafično oblikovanje, z načrtovanjem in izdelavo spletnih strani, z optimizacijo za spletne brskalnike, tekstopisjem, vsebinskim marketingom, upravljanjem družbenih omrežij, strategijo in strateškim svetovanjem, kreacijo vsebin (foto, video, animacije, ilustracije idr.), razvojem produktov, storitvenim oblikovanjem, oblikovalskim mišljenjem, razvojem blagovnih znamk, brandingom, …  Preberi si več o mojih storitvah.

Kako se delo s tabo prične?

Ponavadi iz prvega elektronskega sporočila težko vidim razpon dela in vse tvoje potrebe. Detajlni dogovor steče virtualno, še raje pa v živo ob kakšnem dobrem brunchu. Ko so mi jasne specifikacije tvojih potreb, ti pripravim ponudbo, podpišemo pogodbo in postopoma začnemo z delom.

Kdaj lahko pričneš z delom?

Čakalna doba do aktivnega začetka projekta na moji strani je 1-2 meseca, odvisno od zasedenosti. V tem vmesnem času poskrbimo za sestavo pogodbe in dorečemo podrobnosti projekta. Če se podpis pogodbe zgodi dovolj zgodaj v tem časovnem obdobju, potem že v vmesnem času pripravim vprašalnike, moodboarde in začnem z raziskavo – odvisno seveda od narave projekta.

Kakšen delavnik imaš in kako si dosegljiva?

Kot naročnik lahko v teoriji z mano komuniciraš kadarkoli, vendar te bom prosila, da se držiš okvirjev normalnih smrtnikov – tudi če uživam v svojem delu, mi službeni klici v petek zvečer in čez vikend prav nič ne pašejo.

Komucikacija z mano poteka preko emailov, ker prisegam na dogovore na črnem in belem. Tudi po telefonskih klicih in sestankih te bo na emailu čakal recap. Na klice odgovarjam od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro, v primeru, da me naročnik pisno obvesti o nujnem primeru, pa pokličem takoj, ko sporočilo vidim.

Kakšno odzivnost in hitrost lahko pričakujem?

Svojemu delu sem 110 % predana, vendar sem tudi jaz samo človek. To je prvi razlog, zakaj moje delo nikoli ne bo opravljeno v nemogočih časovnih okvirjih. Drugi je, da svoje delo jemljem resno in grem do konca, vedno lovim najboljše rezultate. Kombinacija kreativnega dela in odličnosti pa žal ni dobra prijateljica s časovnim pritiskom. Najraje sodelujem z ljudmi, ki razumejo, da dobre rešitve in ideje (sploh če so osnovane na podrobni raziskavi in oblikovalskemu razmišljanju) zahtevajo svoj čas.

Kot naročnik imaš seveda na razpolago mojo privat telefonsko številko, kjer sem vedno dosegljiva in ti v urgentnih primerih takoj pomagati.

Kakšne so tvoje cene?

Svoj čas, svoje delo, izkušnje in znanja sem se v zadnjih letih naučila dobro in pravično ceniti. Na srečo delam samo z ljudmi, ki vse te stvari prav tako cenijo. Žal pri meni ne boš naletel_a na dumping crowdsourcing cene storitev, ker tako kot ti, položnic ne morem plačati z referencami. Cene individualno prilagodim vsakemu projektu in jih na splošno težko opredelim. Lahko mi pošlješ povpraševanje in ti podam okvirno ceno.

Kakšne projekte sprejemaš?

Veliko projektov zavrnem zaradi prezasedenosti, grem pa velikokrat preko svojih meja za redne naročnike in projekte, ki v meni prebudijo strast. V grobem so to prej izzivi kot projekti. Skladajo se z mojimi vrednotami in interesi. To so na primer projekti s področja outdoor lifetsylea in športov, življenjskega stila podobnega mojemu (zdravo življenje, rastlinska prehrana, joga, čuječnost, …) in izzivov iz UX/UI področij.

Ali kakšen projekt zavrneš?

Projekt zavrnem ali celo prekinem (če je že v teku), če z naročnikom nismo kompatibilni in ne najdemo skupnega jezika. Žal sem že mimo faze t.i. pixel pushanja, kjer mi naročnik ne zaupa in od mene pričakuj, da delam po njegovih ukazih. Od sodelovanja pričakujem zaupanje in spoštovanje.

Projekte včasih zavrnem zaradi prezasedenosti, pomanjkanja časa, ali pa ker presega moje zmogljivosti in kapacitete. Zavrnem tudi, če se ne sklada z mojimi vrednotami in prepričanji (širjenje nestrpnosti, nasilje, okolju škodljivi produkti, podjetja z neetičnim ozadjem dela, …).

Portfolio

Moji zadnji zadovoljni naročniki