Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Design Inspo #3

Design Inspo

Design Inspo

Vsak teden nova doza inspiracije
Design Inspo

Design Inspo

Branding / Identiteta
Design Inspo

Design Inspo

Ilustracija / Street Art
Design Inspo

Design Inspo

Oblikovanje spletnih strani
Design Inspo

Design Inspo

Ilustracija / Slikarstvo

Zame je bil letošnji 2. 10., ko sem postala uradno brezposelna, prelom. Ker sem se na brezposelnost pripravljala bolj ali manj celo poletje, sem imela čas privarčevati denar, ki mi tudi v tem trenutku omogoča svobodo, namesto da bi bila panična v svetu, kjer brez denarja skorajda ne gre. Namesto tega se počutim finančno varno. Toliko, da sem si lahko celo privoščila brezzrcalni fotoaparat, ki sem si ga že res dolgo časa želela. In guess what – od tega nakupa dalje se počutim tako polno navdiha, kot že dolgo ne. Če ne drugega že zato, ker kadarkoli hodim naokoli, razmišljam o kadrih, svetlobi in motivih, ki bi jih lahko ujela, ko imam s seboj fotoaparat. Svet vidiš čisto drugače. Bolj ustvarjalno. Navdih v kombinaciji z občutkom varnosti in svobode je neprecenljiv.

Veliko vlogo pri mojem trenutnem ustvarjalnem počutju verjetno igra tudi dejstvo, da imam ogromno časa. Ne razumi me narobe – še vedno delam hkrati na vsaj 3 projektih, redko manj, ampak vseeno .. drugače je, kljub količini dela. Zbudim se ko se zbudim, začnem delat, ko se dejansko prebudim in dosežem svojo dnevno dozo lenarjenja. In potem delam dokler delam. Drugače je, ker počnem kar me veseli in delam na projektih, za katere sem se sama odločila, da želim na njih delati. Ne pa zato, ker nimam izbire, ko mi je projekt vržen v obraz.

Nekaj sigurno pripomorejo tudi te design inspo objave. Res je, da je to šele tretja, ampak zaradi njih sem vsak teden na preži in iščem stvari, ki so mi všeč. Si jih shranjujem, ponovno pregledam in se čez vikend usedem, da iz kopice izločim svoje najljubše. Zato iz lastne izkušnje toplo priporočam, da se za svojo dozo navdiha aktivno angažiraš, pa naj bo to Pinterest, Tumblr, Behance, kolaži ali pa samo bookmarkanje fotk na Instagramu. In nato vztrajaj. Splača se.

Iuna Tinta ilustracija
Design Inspo

Abstraktni landscape art z globljim pomenom

Iuna Tinta (Corinne Weidmann) je ena izmed oseb, ki se me v življenju najbolj inspirirale. Spremljam jo že nekaj časa in spomnim se njenega iskrenega navdušenja, ko je njeno delo opazil Travis Rice (snowboarding loverji hello!) in ga delil s svojimi oboževalci. Njenod elo spoštujem, ker izvira iz njene ljubezni do narave in njenih vrednot, ki sovpadajo z mojimi. Opažam, da mi je delo vedno bližje, če se lahko poistovetim z avtorjem. Kakorkoli, z izdelki skuša javnost opozoriti na globalno segrevanje in spodbuja pogovore okoli okoljevarstva. Za sabo ima med drugimi sodelovanja z Roxy, Nitro, Quiksilver, Red Bull in Dakine. Letos sem se odločila investirat v Dakine nahrbtnik in imagine my surprise ko zagledam ruzak z njeno grafiko ( na sliki spodaj)! Čisto evforična sem jo takrat tudi kontaktirala, just to say hi in da ji povem kok je awesome. Lahko potrdim, da je punca vse to, kar izžareva in še več.

Corinne črpa navdih za svoje delo iz tribal vzorcev, etnografije, mitologije, šamanizma in poganskih kultur. Na ta način ustvarja svoje, kot jim pravi, mikro svetove. In jaz jih res čutim.

Iuna Tinta za Dakine
Najlepši snowboardi oblikovanje
Design Inspo

Spletno mesto z vonjem po pomladi

Spletno mesto za podjetje Camilla je nastalo izpod rok Drawing Art design studia, mojega najljubšega odkritja v zadnjem času. S svojim delom noro izstopajo na slovenski sceni oblikovanja in presegajo standarde, ki se jih drži tudi večina naših agencij (pa tako se hvalijo z nagradami. Brez zamere.). Odlikujejo se predvsem z oblikovanjem in razvojem spletnih strani ter izvrstno uporabniško izkušnjo, za seboj pa imajo že veliko odmevnih mednarodnih naročnikov kot so Dolce & Gabbana, FOX, Universal Studios in drugi.

Nazaj k projektu. Camellia je (ni čisto razvidno ali resnično ali fiktivno) cvetličarsko podjetje in med obstoječimi cvetličarji žal še nisem opazila kakšnih presežkov kar se tiče prisotnosti na spletu. Oblikovno zasnovo projekta odlikuje sveža paleta barv (ki hvala bogu ni generična zelena + rdeča + rumena), odličen UI in izbor tipografije. Preprosto, a kompleksno hkrati z okusno uporabljenimi gradienti in sencami.

Drawing Art navdih spletne strani
Navdih za ilustratorje in risanje
Design Inspo

Ilustracija z dušo

Hannah Adamaszek je punca, ki so jo opazili že pri Elle, Guardianu in The People, poleg tega pa za svoje delo velikokrat pobira nagrade na večjih street art festivalih in tekmovanjih. Skozi ilustracijo se v glavnem osredotoča na ženske portrete (in hands down, ob nekaterih imaš občutek, kot da ti gledajo nekoliko pregloboko v oči in ti berejo misli) skozi katere izraža svoj bohemski način življenja in ljubezen do joge ter mindful lifestylea.

Poleg ilustracije in street arta je njena kreativa čedalje večkrat opažena tudi kot del interierja lokalov in javnih prostorov. Nič čudnega – njena paleta barv je pomirjujoča in sveža. Čeprav so motivi polni in bogati pa ob njih prav nič ne pogrešamo splošno razširjenega minimalističnega stila, s katerim nas danes obdajajo stene že vsakega drugega kafiča.

Design Inspo

(Za spremembo) okusen memphis-inspired dizajn

Zadnje čase je oblikovalski prostor (pre)nasičen z enimi ter istimi geometrijskimi oblikami, pikicami, vijugicami in barvami. Nekoč nerazumljen slog, za katerega je bil kriv Memphis Group, je danes noro popularen.

Tudi kar se tiče spletnih mest. Ampak Upperquad kreativnemu studiu je uspelo narediti pravo osvežitev na tej sceni. Spletno mesto je še vedno noro funky, igrivo in privlačno za raziskovanje. Honestly ob pogledu nanj kar ne morem verjeti, česa vsega je sposoben CSS. Zame osebno je sicer na desktopu nekoliko preveč scrollanja (na mobilni verzije je del “odvečne” vsebine umaknjen), ampak naj jim bo. Izkušnja je fajn. In overall image podjetja – sveže, kreativno in mladostno. Dokaz, da se ni treba vedno delat finega in all-in corpo, da delaš za velike naročnike.

FIN collective branding
Design Inspo

Ko se motion designerji lotijo statičnega brandinga

… nastanejo super stvari! Sigurno bom kdaj predstavila še kakšen projekt kolektiva DIA iz New Yorka. Kot se sami opisujejo na spletni strani, so oblikovalska agencija, ki se osredotoča na kinetic identity systems. Tako se dobro sliši, da nočem prevajat. In če pogledaš njihova ostala dela, vidiš da je res.

Kljub temu iz njihovega portfelja izstopa nekaj branding projektov, med drugim branding za Fin Collective, ki združuje shaperje, artiste in fotografe pri oblikovanju in prodaji surferskih finov.

Ja, če še nisi opazil/a, sem extra navdušena nad dizajnom v outdoor/surf/snowboard segmentu. No shame.

Kakorkoli. Vedno znova me preseneti, kako simpl stvar je branding. Ravno se lotevam CGP-ja za enega naročnika in priznam, da je zame osebno to najtežji del oblikovanja. Ker se moram držati nazaj. Ker se ne upam držati nazaj. Ker se še nisem naučila pravila, ki velikokrat v brandingu drži: manj je več. In DIA je to fantastično uspelo.

Če nimaš dovolj, prelistaj še inspiracijo #1 in inspiracijo #2. Nova doza te čaka naslednji teden! Do takrat mi lahko javiš v komentarju, kaj je tokrat inspiriralo tebe.