Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Lizbona v objektivu, drugič

Gledam, gledam in gledam fotke. Znova in znova. Utapljam se v prehodih iz modre v rumeno. Takoj bi šla nazaj. Lizbona je ukradla velik del mojega srca. Nisem pričakovala, da se bom tam počutila tako doma. In tudi do Lizbone še nisem bila v kraju, kjer bi lahko takoj rekla, da bi tam zlahka živela. No, v Lizboni vidim svoj drugi dom. Mogoče me enkrat na stara leta tam čaka majhno, preprosto stanovanjce. Ne predstavljam si boljšega ambienta, kakor pa lizbonsko, za počasno pohajkovanje naokoli po ulicah polnih nasmejanih ljudi. Preden preletiš to objavo, si oglej zapis Lizbona v objektivu, prvič.

Zdaj bom utihnila. Samo toliko da veš, kako jo pogrešam. Če je še nisi obiskal/a, močno priporočam. In upam, da te, tako kot je mene, začara.

Foto potopis: Lizbona

Klikni na fotografijo za polni prikaz.

V Lizboni sem bila konec oktobra/začetek novembra. Čudovit jesenski pobeg, sploh če imaš v glavi dejstvo, da je tukaj pri nas ta čas deževalo, jaz pa sem se lahko sprehajala po obali v kratkih rokavih. Prve dni sem že skoraj kupila kratke hlače zaradi neznosne vročine, ki nas je prežemala ob hoji čez 7 gričev, na katerih stoji Lizbona.

Lizbona Muji

Verjetno me nostalgija toliko bolj daje ravno zaradi perečega zimskega vremena. Pa bolezni. Viroze, prehladi, gripe na vrtiljaku. Mrki pogledi, zazrti mimo tebe, nekam daleč v meglo. V Lizboni imaš občutek, da te hoče vsak spoznati, ali pa ti vsaj zaželeti dober dan. Nima veze kje. Botanični vrt, plaža, metro postaja in ulice nasploh. Če se kdaj odpraviš tja, ti dam samo en namig: Bairro Alto. Ta predel ti ukrade srce. res.

Lizbona Bairro Alto foto
Mashanator Lizbona potopis

Če čisto iskreno povem … Tega nisem pričakovala. Niti slučajno. Da me bo tako prevzela. In mi vlila toliko ustvarjalnega navdiha. vsekakor polagam na srce vsakomur, ki se ukvarja s čim kreativnim – za svoj letošnji hiter vikend izlet v kakšno izmed evropskih mest, izberi to čudovito prestolnico portugalske. In skoči še v Sintro, pa če imaš čas, še v Porto. Mene bo počakal do naslednjič. (Samo da te spomnim – klikni na fotko!)


 

Pa smo! Kakšne se ti zdijo fotografije? Kdaj greš v Lizbono? Let me know 🙂