Maša Mazi Masha Mazi

Storytelling, creativity and mindfullness.


Kreativno podjetniški newsletter

Prijavi se spodaj in prejmi še več vsebin, ki so veliko bolj usmerjene v kreativo in podjetništvo.

Prosim, počakaj trenutek

Hvala za prijavo! Ne pozabi potrditi potrditvenega emaila.

Instagram stream

Design Inspo #4

Design Inspo

Design Inspo

Vsak teden nova doza inspiracije
Design Inspo

Design Inspo

Ilustracija
Design Inspo

Design Inspo

UI
Design Inspo

Design Inspo

Kolaž
Design Inspo

Design Inspo

3D modeliranje / realistični UI

Iskreno si želim, da bi lahko teh objav sproducirala več, kot samo eno na teden. Verjeli ali ne, iskanje inspiracije je noro zabavno. Žal je nekoliko manj zabavno zbiranje slik, priprava za objavo na splet, SEO in vsi te bonbončki. Ena taka objava mi pokuri nekje 4-6 ur prostega časa, kar ni vedno lahko izpustiti iz rok. Ampak mislim, da je vredno. Kot sem zapisala prejšnji teden, še nikoli nisem čutila toliko navdiha, kolikor ga, odkar počnem to.

Also, danes prvič vključujem tudi priporočilo. Vesela bom, če mi v komentarju ali v sporočilu javiš svoj največji navdih!

Pa začnimo.


 

Simon Prades Ilustracija navdih

Simon Prades

Miks narave in družbene kritike

Simona obožujem. Ne vem zaradi česa bolj – ker je ekstremno družbeno kritičen, ali zato, ker se mu je uspelo uveljaviti do te mere, da je večina njegovega dela commissioned work, a mu naročniki vedno dovolijo uporabo lastnega sloga. Verjetno oboje. Upam, da bo lahko nekega dne kdo kaj takega lahko rekel tudi za moje delo.

Simon Prades večino svojega dela opravlja analogno in finišira digitalno. Svoj proces ustvarjanja brez sramu deli z drugimi, in to je ena izmed vrlin, ki ga loči od večinskega egoističnega kreativnega sveta. Z značilno barvno paleto (verjetno sem biased, ker uporablja moje najljubše barve) se loti zahtevnih motivov za naročnike kot so The New York Times, The New Yorker, The Atlantic, The Washington Post, The Guardian, Rolling Stone, Wired, Der Spiegel, Die Zeit, Bloomberg in drugi. Redkokdaj še naletimo na ilustratorje, ki so sposobni težje tematike iz področja politike, gospodarstva, mednarodnih odnosov in afer, prikazati na tako estetski način.


 

Wolffer Gin by IWANT Design

Brez dvoma najbolj Instagrammable gin

Roman Roth, eden izmed glavnih obrazov Wölffer vin, pravi, da se vse, česar se dotakne, spremeni v rožnato. To se je zgodilo tudi z ginom. IWANT design, kreativna agencija iz Londona, obvlada embalažo in jo dvigne nad nivo vseh na okoliških prodajnih policah. Očitno ima nekdo pri njih dobro oko in izdelan slog kar se tiče kombinacije ilustracije, fotomanipulacije in kolaža. Embalaža sestoji iz čistega stekla, skozi katero se nemoteno vidi nežno rožnato tekočino, nalepka pa je okrašena z ilustracijo metulja in glavnih adutov med sestavinami.


 

Oblivion GFX

Futurističen UX/UI pornič

Kot pravi avtor Bradley G. Munkowitz, je za avtorja novele Oblivion, Josepha Kosinskiga, pripravil (in citiram) fuckload of graphic content for the film Oblivion. Prvo kot prvo, obožujem njegov opis projekta. Brez dlake na jeziku, pogovorno, sproščeno in iskreno. Brez sramu, saj so rezultati vrhunski.

Če bi lahko izbrala osebo, živo ali mrtvo, s katero bi šla na večerjo, bi izbrala J. R. R. Tolkiena. Gospodarja prstanov sem prvič prebrala pri 11 letih in od takrat je v moji glavi eden izmed najbolj občudovanih ljudi. Da si izmisliš celoten svet, postaviš vanj čisto nova pravila, si zraven še izmisliš pa še 10 jezikov. Iz nule. Noro. No, nekaj podobnega se je zgodilo z Oblivionom, kjer je bila naloga zasnovati vmesnike neštetih mašin, ki v resničnem svetu niti ne obstajajo. Si izmisliti njihove funkcionalnosti in ob tem upoštevati futurističen aspekt. Kar pa je najbolj mindblowing – končni rezultati (vključujoč vse možne animacije), je dejansko odličen in uporaben primer načrtovanja uporabniške izkušnje in oblikovanja uporabniških vmesnikov. GG Oblivion.


 

Blaž Rojs

Okusni kolaži. Končno.

Tisti, ki se kdaj z mano ob kavi pogovarjate o kreativnih zadevah, sigurno veste, da težko prebavljam ves ta trendy boom kolažemejkerjev, ki se je razpasel v zadnjem letu. Moti me, da večina teh ustvarjalcev niti povoha ne vprašanja, ali kršijo kakšne avtorske pravice, ter da se večinoma pri iskanju uporabnih materialov ne potrudijo niti malo.

Blaž Rojs je eden izmed ustvarjalcev, ki mi je v zadnjem času dal “upanje”, da ima to področje vendarle velik potencial. Blaž je od večine drugačen v tem, da dejansko premisli, kakšen motiv želi na koncu imeti. Pri ostalih, pa brez zamere, večinoma deluje kot random izrezovanje in sestavljanje koščkov, dokler ne pridemo do neke smiselne celote. Če je po vrhu vsega motiv družbeno kritičen, toliko bolje. No, Blažu Rojsu uspeva oboje. In zato je fenomenalen.

Hint: klikni na sliko za polno velikost.


 

Fyn Ng

Ko flat design oživi

Fyn Ng je enostavno eno izmed mojih najljubših odkritij do zdaj. Je uspešen mlad motion designer, ki mu očitnopo krvi tečeta talent za 3D in UX. Ne mroem opisat, kaj vse bi dala za te njegove skille in to je odličen pokazatelj, da je Fyn res, ampak res dobra inspiracija. In motivacija.

Web 2.0 je mrtev že dolgo časa in nadomestil ga je minimalističen, precizen in čist slog oblikovanja. Mojemu fellow INFJ-ju gre preoblikovanje tipičnega flat designa vsem poznanih podjetij in storitev odlično. Me zamika, da bi se tudi sama sprehodila med njegovimi interfacei. V njem vidim nekoga, ki približuje nam, navadnim smrtnikom, virtualno resničnost, samo da v 2D obliki. Ampak z vsem napredkom tehnologije sem sigurna, da bom čez nekaj let že dejansko lahko sama hodila po 3D Facebook dashboardu.


 

Hej! Hvala za tvojo pozornost! Če ti je bila ta doza inspiracije všeč, se mi javi v komentarju. In če imaš ame kakšen super novo odkrit predlog, mi piši!